CULTURĂ. Filmul Katalin Varga, prezentat la festivalul de film de la Melbourne

CULTURĂ. Filmul Katalin Varga, prezentat la festivalul de film de la Melbourne
Peliculele "Amintiri din Epoca de Aur", "Nunta mută" şi "Katalin Varga" participă la Festivalul de Film de la Melbourne, care începe în 24 iulie în Australia.
Primele două pelicule sunt înscrise la secţiunile The End of Europe: New Balkan Cinema. Pelicula "Katalin Varga", în care rolul principal este jucat de clujeanca Hilda Peter, este înscrisă la secţiunea "Vengeance Is Mine", conform site-ului evenimentului.

“Amintiri din Epoca de Aur”, care a fost vândut deja în 25 de ţări, a fost prezentat în premieră în România la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (29 mai - 7 iunie) de la Cluj.

“Katalin Varga”, în regia lui Peter Strickland, al cărui coproducător român este Libra Film, spune povestea unei femei care a fost violată şi, după ani, merge împreună cu fiul său născut în urma violului să se răzbune. în film joacă doi actori ai Teatrului Maghiar de Stat din Cluj - Hilda Peter şi Tibor Palffy.

Filmul “Katalin Varga” prezintă povestea unei femei care pleacă într-o călătorie împreună cu fiul său pentru a se răzbuna pe cel care a violat-o şi care i-a făcut copilul, după ce a fost alungată de soţul ei. Filmul prezintă traseul femeii până la confruntarea cu agresorul.

Festivalul se încheie în 9 august.

Comenteaza