CULTURĂ. Îmbulzeală la vernisajul lui Dan Perjovschi

CULTURĂ. Îmbulzeală la vernisajul lui Dan Perjovschi
Dan Perjovschi (foto), cel mai vizibil artist din ţară, şi-a vernisat în această seară expoziţia „Chestii tipărite”, la Muzeul de Artă din Cluj. Peste o sută de persoane au participat la vernisaj.
Expoziţia prezintă lucrări grafice publicate de artist în diferite reviste şi publicaţii din lume, dar şi în cărţi, începând din 1988.

La vernisaj au participat peste o sută de clujeni, în special tineri, interesaţi să-l întâlnească pe artist. Aceştia au primit, la vernisaj, un "ziar" format din lucrări cu specific românesc ale artistului.

„Pentru mine ziarul este o alternativă la spaţiul expoziţional, o galerie în opt pagini în care discut şi vorbesc cu cititorii, deci nu e vorba doar de artă, ci şi de comunicare”, a precizat Dan Perjovschi, care a dialogat ulterior cu cei prezenţi la vernisaj.

Expoziţia este împărţită într-un mod neconvenţional în trei secţiuni: prima parte are un caracter politic şi prezintă textele publicate săptămânal, începând din 1991, în revista „22”, unde publică şi în prezent. în a doua parte sunt expuse lucrările grafice din cărţile de artist apărute începând din 1988, iar în a treia secţiune vizitatorii pot răsfoi paginile unor reviste şi ziare internaţionale cu lucrări ale lui Dan Perjovschi
, într-un spaţiu amenajat sub forma unei săli de lectură de dimensiuni mai mici.

Expoziţia este deschisă până în 15 noiembrie.
Comenteaza