CULTURĂ. Înghesuială la spectacolele teatrului de păpuşi Puck din Spania

CULTURĂ. Înghesuială la spectacolele teatrului de păpuşi Puck din Spania
Sute de spectatori au strâns cele trei reprezentaţii ale spectacolului “Cenuşăreasa” (foto) susţinute de Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, în Parcul Retiro din Madrid şi în parcul Liana din Mostoles, la sfârşitul săptămânii trecute.
Păpuşarii clujeni au prezentat spectacolul la Festivalul Veranos de la Villa – Titirilandia din Madrid, precum şi la cea de-a cincea gală a teatrelor de păpuşi în aer liber, din Mostoles. Teatrul din Cluj reprezintă prima participare românească la cea mai importantă sărbătoare estivală din Madrid, potrivit Institutului Cultural Român (ICR) din Madrid.

"Piesa este ideală pentru a fi reprezentată în aer liber. Pe lângă actori şi păpuşi cu tije, apare un personaj de commedia del`arte, care interacţionează non-verbal cu publicul şi celelalte marionete. Spectacolul a fost jucat recent în Italia, unde a înregistrat un real succes la Udine", arată reprezentanţii ICR.

Secţiunea specială dedicată teatrului de păpuşi a Festivalului Titirilandia, aflat la cea de-a 16-a ediţie, a inclus, anul acesta, 22 de companii din Europa şi America, care au dat reprezentaţii în parc, în fiecare sâmbătă şi duminică, au prezentat, în paralel, un program de poveşti pentru copii, la Casa Encendida. Titirilandia are o medie anuală de 40.000 de spectatori.

(foto teatrulpuck.ro)

Comenteaza