CULTURĂ. Întârzierile de la CFR au amânat spectacolul de la Teatrul din Cluj

CULTURĂ. Întârzierile de la CFR au amânat spectacolul de la Teatrul din Cluj
Din cauza întârzierii trenului cu care actorii s-au deplasat la Cluj, spectacolul a început cu o întârziere de 35 de minute. Mai multe trenuri au ajuns ieri în Cluj-Napoca cu întârzieri de până la nouă ore, din cauza unui cablu defect din Valea Prahovei.
Clujenii care şi-au cumpărat bilete la piesa „Avarul îndrăgostit”, de la Teatrul de Comedie, au asistat în cele din urmă la o altă reprezentaţie „Carre de aşi... cu valet”, produsă de Teatrul Evreiesc de Stat (TES).

înlocuirea piesei a fost făcută după ce „Avarul...”, după ce nu s-a ajuns la un consens în privinţa programării spectacolului la Cluj.

„Carre de aşi... cu valet”, de I. Valjan, regia Harry Eliad, este un spectacol de comedie  şi realizat de Teatrul Evreiesc de Stat (TES), prezintă o îmbinare de scene din mediul casnic, cadru în care pe lângă poveşti de amor se manifestă efectul unor eveniment din sfera politică. întregul spectacol este pigmentat cu pasaje muzicale, unele interpretate de actori, altele fiind melodii celebre.

în ansamblul spectacolul a fost gustat de către public, punctul culminant fiind cel în care şi-a făcut apariţia personajului „primul-ministru”, interpretat de un actor pitic (foto). Oamenii au izbucnit în hohote, pentru majoritatea publicului clujean aluzia fiind evidentă la premierul Emil Boc. Totuşi, atât organizatorul reprezentaţiei cât şi reprezentanţii Secretariatului Literar ai Teatrului Evreiesc spun că spectacolul se joacă de foarte mult timp, şi că de cel puţin cinci ani rolul primului-ministru fiind jucat de acelaşi actor. Singurul motiv pentru care a fost ales un „prim-ministru” mai mic la înălţime a fost un plus de haz, în contextul de spectacol de comedie, a precizat Mia Leontescu, secretar literar la Teatrul Evreiesc.
Comenteaza