CULTURĂ. "Katalin Varga" rulează în cinematografele din Franţa şi Marea Britanie

CULTURĂ.
Filmul “Katalin Varga”, unde rolul principal este jucat de actriţa Hilda Peter de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, rulează de miercuri în cinematografele franceze şi va fi difuzat de astăzi şi în Marea Britanie.
Până acum, critica franceză  de film a apreciat debutul în lungmetraj al regizorului britanic, facând remarci elogioase la adresa filmului, arată Raluca Papanicoglu, PR Manager la casa de distribuţie Transilvania Film.

Pelicula va rula de astăzi şi în cinematografele din Marea Britanie şi va fi lansată în România în data de 13 noiembrie.

Pelicula este distribuită în Franţa de Memento Films Distribution, iar în Marea Britanie, de Artificial Eye.

Amintim că pelicula “Katalin Varga”a fost nominalizată alături de alte patru producţii internaţionale la Premiile Academiei Europene de Film, secţiunea Descoperirea Europeană a Anului, gală care va avea loc pe 12 decembrie, în Ruhr Metropolis, Germania.

Până acum, filmul a câştigat Ursul de Argint pentru contribuţie artistică deosebită, obţinut la Festivalul de Film de la Berlin 2009, marele premiu la Festivalul de la Copenhaga, şi premiul de regie la Festivalul de Film din Muntenegru şi marele premiu la Festivalul de Film din Piestany (Slovacia).

Totodată, actriţa Hilda Peter de la Teatrul Maghiar din Cluj a fost recompensată cu Premiul pentru cea mai bună interpretare, din cadrul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului de Film de la Bruxelles.

Filmul a fost prezentat şi la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).


Pelicula "Katalin Varga"
Vezi alte stiri despre Katalin Varga
Comenteaza