CULTURĂ. Lectori clujeni la Festivalul de Muzică Academică din Sighişoara

CULTURĂ. Lectori clujeni la Festivalul de Muzică Academică din Sighişoara
Aproximativ 60 de cursanţi din Elveţia, Germania, Spania, Franţa, Bulgaria şi România participă, până pe 12 august, la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de Muzică Academică şi Academia de Vară la Sighişoara. Printre lectorii academiei se numără şi doi clujeni.
Este vorba de Adrian Pop – compoziţie şi Adrian Cioban – oboi. Alţi lectori sunt Mihaela Ursuleasa – pian, Vera Fischer – flaut, Aloise Baehler (Madrid) – flaut baroc şi Alvaro Huertas (Madrid) – violoncel.

Organizatorii susţin că acest proiect constituie un stimulent important pentru afirmarea tinerelor talente din domeniul muzicii din România şi, în primul rând, pentru profesorii şi elevii Şcolii de Muzică din Sighişoara.

în data de 9 august, de la ora 18.00, la Biserica Mănăstirii este programat concertul Orchestrei Academiei Muzicale de Vară de la Sighişoara, iar în zilele de 10 şi 11 august, de la ora 19.00, în sala festivă a Primăriei are loc concertul cursanţilor.

Programul Academiei de Vară de la Sighişoara din acest an cuprinde o Academie de Artă Vizuală, organizată de Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, care oferă cursuri de fotografie şi video celor interesaţi.

Academia de Artă Vizuală din cadrul Festivalului de Muzică Academică organizează conferinţe, la care poate participa şi publicul larg, legate de istoria artei, structura imaginii, noile media, precum şi proiecţii de filme sau diapozitive.

Organizatorii festivalului sunt Fundaţia ELAN în parteneriat cu Primăria municipiului Sighişoara, Cultura Viva Sighişoara şi Liceul Teoretic 'Joseph Haltrich'.

Comenteaza