CULTURĂ. Maraton de spectacole la Teatrul Maghiar: 6 spectacole în 6 zile

CULTURĂ. Maraton de spectacole la Teatrul Maghiar: 6 spectacole în 6 zile
Două spectacole pe un singur bilet, la microstagiunea Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, între 12 şi 18 decembrie. Este vorba de spectacolele “Richard III” (13 decembrie” şi “Trei surori” în 16 decembrie, cu acelaşi bilet.
în mai puţin de o săptămână la Teatrul Maghiar de Stat vor fi puse în scenă nu mai puţin de şase producţii.

Scopul microstagiunii este de a prezenta în mod consecutiv publicului clujean şi invitaţilor de specialitate cele mai importante spectacole ale instituţiei de cultură.


Spectacolul de deschidere şi de închidere a microstagii, în 12 şi respectiv 18 decembrie, va fi „Unchiul Vania” (foto) de A.P. Cehov în regia lui Andrei Şerban
Duminică 13 decembrie va fi pus în scenă premiatul spectacol „Richard III” în regiua lui Tompa Gabor, eveniment urmat de „Moartea lui Danton” de Georg Büchner în regia lui Mihai Măniuţiu.

De asemenea, în 14 decembrie, va fi pus în scenă „Moartea lui Danton”, iar o zi mai târziu este programat „Născut pentru niciodată” în regia lui Tompa Gabor. în  15 decembrie clujenii pot urmări „Trei surori” de A.P. Cehov în regia aceluiaşi Tompa Gabor.

„Demonii” de Dostoievski este programat în 17 decembrie, în penultima zi a microstagiunii.

Toate spectacolele vor fi traduse în limba română, iar „Richard III”, „Moartea lui Danton”, „Născut pentru niciodată” şi „Trei surori” vor beneficia de traducere simultană în limba engleză.
Comenteaza