CULTURĂ. Menţiune pentru artist clujean la Premiul Henkel pentru Artă, preselecţia naţională

CULTURĂ. Menţiune pentru artist clujean la Premiul Henkel pentru Artă, preselecţia naţională
Artistul clujean Andrei Ciurdărescu Torre (25 ani) a primit menţiune în acest an la preselecţia naţională a Premiului Henkel pentru Artă, organizată de Henkel Central Europe.
Juriul a mai oferit o menţiune artistei Elena Ciobanu (29 ani, Bucureşti), apreciind ca promiţătoare lucrările lor înscrise în concurs.

Cei trei artişti care vor reprezenta România la Premiul Henkel pentru Artă 2009, la categoriile foto, instalaţie şi video sunt Michelle Bressan, Cezar Lăzărescu şi respectiv Mihai Gorski.

Juriul a fost format din Mihnea Mircan, critic de artă şi curator independent, Alexandru Patatics, lector la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia Foto-Video, Adina Zorzini, critic de artă şi curator la Galeria Point Contemporary, şi Lavinia Toma, Corporate Communications Manager Henkel România, şi a ales cei trei finalişti din România din totalul de 60 artişti înscrişi în competiţie.

în finala internaţională de la Viena, cei trei finalişti români vor concura cu artişti din alte 30 de ţări din zona Europei Centrale şi de Est. Dintre aceştia, vor fi aleşi cinci finalişti, în septembrie, iar în noiembrie, câştigătorul Premiului Henkel pentru Artă 2009, de un juriu internaţional format din experţi în domeniu.
Comenteaza