CULTURĂ. Muzică de inspiraţie americană, cu solist din SUA astăzi la Filarmonică

CULTURĂ. Muzică de inspiraţie americană, cu solist din SUA astăzi la Filarmonică
Celebra Simfonie a IX-a – „Din Lumea Nouă”, de Antonin Dvorak, „Hoe Down”, de A. Copland şi „Anotimpurile”, de A. Piazoola alcătuiesc programul concertului ce va fi susţinut de la ora 19, la casa de Cultură a Studenţilor de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Transilvania. Solistul reprezentaţiei va fi Daniel Szász, din SUA.
„In registrul muzicii inspirate de Americi, publicul este invitat să asculte
şi o lucrare faimoasă de Dvořák. După cum îi spune şi numele, Simfonia nr. 9 în mi minor, op. 95, a fost compusă de Antonín Dvořák în timpul şederii sale din S.U.A. Compozitorul ceh, proaspăt sosit peste ocean, şi-a manifestat interesul pentru muzica folclorică americană şi în mod special pentru muzica populară africano-americană. în acest sens, cea mai sugestivă parte a simfoniei este cea de-a doua mişcare, prin tema cornului englez”, menţionează în prezentarea concertului reprezentanţii Filarmonicii clujene.

De precizat că Piazzola este celebru astăzi pentru inventarea stilului de dans ce combină muzica clasică cu jazz, denumit „nuevo tango", conform reprezentanţilor instituţiei. 


Dirijorul reprezentaţiei va fi József Horváth.

Biletele costă 20 de lei, preţ întreg, respectiv 10 lei, cu preţ redus, pentru elevi, studenţi şi pesnionari.

Comenteaza