CULTURĂ. Nepoata Virginiei Zeani, protagonistă în “Cavalleria Rusticana” la Opera clujeană

CULTURĂ. Nepoata Virginiei Zeani, protagonistă în “Cavalleria Rusticana” la Opera clujeană
Soprana Lavinia Cherecheş, nepoată a celebrei Virginia Zeani - una din cele mai prestigoase voci ale operei internaţionale din anii 1950-1960 - va cânta deseară, în calitate de invitat, în spectacolul “Cavalleria Rusticana”. Spectacolul va fi prezentat de la ora 18.30, de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.
Lavina Cherecheş va evolua în roloul Santuzza, în timp ce în celelalte roluri vor putea fi văzuţi Sorin Lupu (Turiddu), Oleg Ionese (Alfio, un căruţaş), Liliana Neciu (Lola, soţia lui) şi Kadelnik Yelizaveta (Lucia, mama lui Turiddu). 

Regia artistică a spectacolului, care va avea loc deseară la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca (foto) este semnată de Rodica Popescu Moisa, dirijor este Horvath Jozsef, iar maestru de cor Vladimir Popean.

Operă într-un singur act, “Cavalleria Rusticana” a  avut premiera în 1890 la Roma, şi este considerată cea mai valoroasă creaţie a compozitorului Pietro Mascagni. 

Biletele costă între 15-30 de lei, în funcţie de locul ales, iar cu excepţia lourilor de la loje, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%. 
Comenteaza