CULTURĂ. Orchestrele din Cluj cântă la festivalul Enescu

CULTURĂ. Orchestrele din Cluj cântă la festivalul Enescu
Două spectacole în aceeaşi zi din partea orchestrelor clujene, la festivalul "George Enescu": filarmonica şi orchestra Operei cântă la aceeaşi oră, în aceeaşi zi, la Ateneul Român şi la Opera Naţională.
Biletele şi abonamentele pentru Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu", care se va desfăşura între 30 august şi 26 septembrie, vor putea fi achiziţionate, începând de luni, de la casa de bilete a Sălii Palatului din Bucureşti, informează organizatorii.

De la începutul anului au fost rezervate aproximativ 70 % din locurile disponibile la concertele şi spectacolele de operă şi balet din festival.
în cadrul programului festivalului
sunt programate şi două concerte ale orchestrelor din Cluj, ambele în aceeaşi zi. Orchestra filarmonică Transilvania din Cluj Napoca are programat primul concert este programat în 3 septembrie la ora 19 la Ateneul Român, în vreme ce al doilea, care va fi susţinut de orchestra şi corul Operei Naţionale din Cluj-Napoca, este programat la aceeaşi oră la Opera Naţională din Bucureşti.

Programul Festivalului Internaţional "George Enescu" include concerte simfonice şi camerale, recitaluri, spectacole de operă şi balet atât în sălile principale ale Bucureştiului, cât şi în alte oraşe istorice care au legătură cu viaţa compozitorului român. Dintre cele 175 de manifestări programate să se desfăşoare în cadrul acestei ediţii a Festivalului Enescu, 37 vor avea loc şi în ţară, la Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov şi Sibiu.
Comenteaza