CULTURĂ. Partea a doua a "Amintiri din epoca de aur", din 23 octombrie la Cluj

CULTURĂ. Partea a doua a
"Dragoste în timpul liber", a doua parte a filmului-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", va avea premiera pe 23 octombrie, la Cinema Studio din Capitală, în prezenţa echipei peliculei şi a poetului Mircea Dinescu. Acesta va vorbi publicului despre "iubiri vesele şi triste sub comunism". În aceeaşi zi, pelicula va fi proiectată şi în Cluj, Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Bacău şi Piteşti.
Invitatul special al evenimentului de lansare va fi poetul Mircea Dinescu, care le va împărtăşi spectatorilor câteva dintre patimile iubirilor consumate în vremea comunismului.

Cu ocazia premierei va fi expusă în holul cinematografului Studio o colecţie de obiecte din perioada anilor '80, adunate împreună cu Metropotam.ro. Colecţia cuprinde obiecte diverse, de la rachete de tenis Reghin şi călimări cu cerneală Flaro şi până la articole de omagiere a Marelui Conducător, scrise de persoane aflate în atenţia publică şi astăzi.

Prima parte a filmului-omnibus, "Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa!", va continua să ruleze, în paralel, în cinematografele din Bucureşti şi din ţară.

Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur" este compus din şase scurtmetraje, regizate de Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Răzvan Mărculescu, Hanno Hoefer şi Constantin Popescu.

Prima parte a filmului a intrat în cinematografele româneşti pe 25 septembrie.
"Tovarăşi, frumoasă e viaţa!" este format din patru scurtmetraje: "Legenda fotografului oficial", "Legenda miliţianului lacom", "Legenda activistului în inspecţie" şi "Legenda politrucului zelos".

Cea de-a doua parte a "Amintirilor din Epoca de Aur", "Dragoste în timpul liber", este compusă din două scurtmetraje, "Legenda vânzătorilor de aer" şi "Legenda şoferului de găini".
Comenteaza