CULTURĂ. Perjovschi, în dialog cu clujenii

CULTURĂ. Perjovschi, în dialog cu clujenii
Timp de două ore, artistul Dan Perjovschi a fost prezent în expoziţia vernisată ieri şi a dialogat cu tinerii prezenţi.
Perjovschi a arătat cum pot fi înţelese desenele expuse. “Sunt şi lucrări care ilustrează comunităţi locale, şi atunci îţi trebuie cunoştinţe specifice ca să le înţelegi, dar în general lucrările pot fi receptate uşor”, a spus artistul cu referire la lucrările expuse la Muzeul de Artă din Cluj.

Printre sutele de ilustraţii grafice din expoziţie se regăsesc şi unele care înfăţişează discrepanţa dintre un fotbalist cu picioare foarte mari şi cap foarte mic şi un artist cu un cap mare şi corp mult mai mic.

Un alt desen ilustrează influenţa capitalismului asupra societăţii româneşti. “Dacă în 1990 se vorbea de human rights (drepturile omului-n.red.) în 2006 se vorbeşte de copyrights (drepturi de autor-n.red.), iar spaţiul public a devenit spaţiu publicitar”, se arată în desen.


Dan Perjovschi şi-a vernisat aseară expoziţia „Chestii tipărite”, la Muzeul de Artă din Cluj. Expoziţia prezintă lucrări grafice publicate de artist în diferite reviste şi publicaţii din lume, dar şi în cărţi, începând din 1988.
Comenteaza