CULTURĂ. Polonezii se promovează la Cluj

CULTURĂ. Polonezii se promovează la Cluj
O serie de manifestări culturale despre Polonia va fi organizată la Cluj, după ce Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca a semnat un parteneriat în acest sens cu Fundaţia Kultury Chrzescijanskiej ZNAK, din Cracovia, precum şi cu Biblioteca Judeţeană din Cracovia şi Institutul Polonez. Proiectul va fi finanţatintegral de către Ministerul Afacerilor Externe din Polonia.
Astfel, în Cluj va fi organizat un concurs de artă pentru copii, care începe în 1 iulie. Totodată tinerii din Cluj-Napoca se pot înscrie în concusrul literar „Să-ţi spun o poveste interesantă”, care începe în aceeaşi zi. Câştigătorul concursului primeşte o excursie în Cracovia, în luna octombrie.

în cadrul aceluiaşi program vor fi organizate „seri de literatură poloneză”, între iulie şi octombrie, iar la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” va fi realizat un ciclu de manifestări culturale cu tema Serile culturii poloneze.

De precizat că, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, biblioteca din Cluj va aplica pentru finanţarea unui proiect asemănător, la Institutul Cultural Român. „Proiectul va avea ca scop promovarea valorilor româneşti în rândul tinerilor polonezi, urmând ca prin intermediul şi cu sprijinul Bibliotecii Judeţene din Cracovia să fie realizate aceleaşi activităţi la Cracovia”, a declarat Tişe.
Comenteaza