CULTURĂ. Premiu II la "Strugurele de Aur" pentru un solist de muzică populară din Gherla

CULTURĂ. Premiu II la
Un tânăr de 20 de ani din Gherla, Raul Oltean, a câştigat premiul al II-lea la secţiunea “solişti vocali”, a competiţiei “Strugurele de Aur”, desfăşurată sâmbătă seara la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.
Marele Trofeu al competiţiei a fost obţinut de Emilia Dorobanţu, din Slatina, la secţiunea solişti vocali, respectiv de Loredana Streche, din Corabia, remarcată atât ca interpretă la nai, cât şi ca solistă vocală.

Câştigătoarea Marelui Trofeu al Festivalului Naţional de Folclor de la Mamaia, Ina Todoran, din Crăciunelul de Jos, judeţul Alba, de doar 16 ani, a primit premiul I. Un alt premiu I a fost acordat tot unui solist vocal, Răzvan Năstăsescu, de 20 de ani, din Sibiu.

Premiul al II-lea a revenit, la secţiunea solişti vocali, lui Raul Oltean, de 20 de ani, din Gherla, judeţul Cluj, respectiv lui Florin Sas, de 29 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud, la secţiunea solişti instrumentişti.

Desfăşurat între 10 şi 13 septembrie, la Festivalul “Strugurele de Aur” valoarea totală a premiilor s-a ridicat la 80.000 de lei.
Comenteaza