CULTURĂ. Sediu propriu pentru filiala din Canada a Societăţii clujene "Avram Iancu"

CULTURĂ. Sediu propriu pentru filiala din Canada a Societăţii clujene
Filiala din Canada a societăţii “Avram Iancu” şi-a înfiinţat propriul sediu, în Montreal, în Centrul Cultural unde îşi desfăşoară activităţile toate comunităţile culturale din oraş, potrivit secretarului societăţii clujene, Otilia Croitoru.
Societatea culturală “Avram Iancu”, cu sediul la Cluj-Napoca, are 36 de filiale în ţară şi mai multe filiale în afara graniţelor, între acestea cele din Canada, Elveţia şi SUA.

Filiala Societăţii “Avram Iancu” de la Montreal a fost înfiinţată în urmă cu şapte ani, prin efortul pictoriţei Ileana Anghel Meşter, originară din oraşul Abrud (Alba)

Filiala societăţii clujene din Detroit (SUA) a organizat o Sâmbră a Oilor, la care au participat peste 700 de românii stabiliţi de multă vreme peste ocean. Numeroase familii de maramureşeni, care locuiesc de decenii în SUA, au venit la manifestare îmbrăcate în costume populare din zona folclorică în care s-au născut, a arătat Croitoru. “A fost una dintre plăcutele ocazii în care românii din SUA au degustat brânză şi urdă, mămăligă pregătită în ceaun, cârnaţi ardeleneşti, pâine de casă cu slănină şi ceapă, şi sarmale, stropite cu ţuică veritabilă de prune, precum numai în Transilvania se poate bea”, a descris Croitoru, citată de Agerpres.
Comenteaza