CULTURĂ. Shakespeare în limbaj modern la Teatrul Naţional

CULTURĂ. Shakespeare în limbaj modern la Teatrul Naţional
Premiera spectacolului „Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare, în regia lui Sorin Militaru, va fi prezentată duminică de la ora 19, pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca. Un spectacol - avanpremieră va avea loc sâmbătă de la aceeaşi oră.
„Sunt şi eu director (adjunct, n.r.) la Constanţa şi ştiu ce înseamnă să ai public la un spectacol. Este minunat să vezi 1.000 de persoane cum se bucură la un spectacol, iar în contextul crizei, aportul publicului devine din ce în ce mai important. Această piesă are un mare succes de public şi cred că va fi aşa şi cu spectacolul care va avea premiera duminică”, a menţionat regizorul Sorin Militaru, la conferinţa de presă organizată astăzi de Teatrul Naţional „Lucian Blaga” (TNLB) din Cluj-Napoca.

Modul de regizare va fi unul modern, conform lui Militaru.

Coloana sonoră a spectacolului va fi asigurată de către Vlaciu Golcea, premiat anul trecut la UNITER pentru cea mai bună muzică dintr-o piesă de teatru. Scenografia este semnată de Cristian Rusu, iar asistent de regie este Diana Dragoş. Din distribuţie fac parte actori cunoscuţi ai TNLB, între care Ionuţ Caras, Ramona Dumitrean, Petre Băcioiu, Miriam Cuibus sau Angelica Nicoară.

Piesa „Visul unei nopţi de vară” inaugurează programul „Anul comediei”, care se va desfăşura anul acesta la TNLB.
Comenteaza