CULTURĂ. Spectacol clujean la Festivalul Internaţional de Teatru Santander

CULTURĂ. Spectacol clujean la Festivalul Internaţional de Teatru Santander
Spectacolul cu piesa “Purificare”, de Sarah Kane, în regia lui Andrei Şerban, producţie a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, va fi prezentat la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Santander, care începe miercuri în Spania.
Producţia clujeană va avea două reprezentaţii la festivalul din Spania, pe 15 şi 16 octombrie, în Pavilionul polisportiv al Universităţii Cantabria, de la ora 20,30, informează ICR Madrid.

în acest spectacol, regizorul Andrei Şerban a recurs la cei mai tineri actori ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca - Silvius Iorga, Ramona Dumitrean, Cristian Grosu, Hatházi András, Ionuţ Caras, Adrian Cucu -, şi la o actriţă a Teatrului Bulandra din Bucureşti - Andreea Bibiri.

Precizăm că Teatrul Naţional din Cluj a obţinut în 2006, cu această producţie, şase nominalizări  şi patru premii la Premiile UNITER, este vorba de premiul pentru debut - actorul Cristian Grosu, Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal - actriţa Andreea Bibiri, Premiul pentru cea mai bună regie - regizorul Andrei Şerban, Premiul pentru cel mai bun spectacol. Spectacolul a fost prezentat în festivaluri la Sibiu, Bucureşti şi în Cehia.

Festivalul începe în 14 octombrie şi se încheie în 19 decembrie.
Comenteaza