CULTURĂ. Spectacol clujean pentru copiii săraci

CULTURĂ. Spectacol clujean pentru copiii săraci
Un grup de artişti ai Operei Române şi studenţi ai Academiei de Muzică din Cluj-Napoca vor susţine vineri, la Oradea, spectacolul “Cu flautul la urgenţe”, după “Flautul Fermecat”, de Mozart. Spectacolul are şi un caracter de binefacere pentru copiii orădeni foarte talentaţi, provenind din familii cu venituri modeste.
Spectacolul va fi susţinut, în sala de concerte Enescu-Bartok, a Filarmonicii de Stat din Oradea, de Marius Vlad Budoiu, conf.univ.dr. la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” şi prim solist al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, Petre Burcă, solist al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, Codruţa Ghenceanu, la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, precum şi de un grup de studenţi de la secţia canto.

Manifestarea face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat “Mozart itinerant”, spectacolul fiind susţinut în cadrul unui turneu artistic la Opera Naţională din Timişoara, Filarmonica din Iaşi, Teatrul Naţional din Arad şi Filarmonica de Stat din Oradea.

Proiectul este realizat de Asociaţia Culturală “Classus Art Promotion” din Cluj-Napoca şi Proart Agency, în parteneriat cu Teatrul de Stat, Filarmonica de Stat şi Asociaţiile Varadinum Opera Centre şi Pro Bambini din Oradea.
Comenteaza