CULTURĂ. Spectacole clujene la Festivalul Naţional de Teatru

CULTURĂ. Spectacole clujene la Festivalul Naţional de Teatru
Spectacolul “Măsură pentru măsură” de Matthias Langhoff, de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, este una dintre premierele anunţate la ediţia a XX-a a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care se desfăşoară între 30 octombrie şi 7 noiembrie în Bucureşti. Tot de la TMC va fi pus în scenă şi spectacolul "Strigăte şi şoapte", de Andrei Şerban, în selecţia oficială a festivalului.
Spectacolele au fost anunţate astăzi, într-o conferinţă de presă care a avut loc în Capitală, la sediul Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Ediţia de anul acesta readuce seria de spectacole din străinătate, care a lipsit anul trecut, din cauza bugetului foarte redus . Spectacolul lui Silviu Purcărete "Regele moare", după Eugen Ionescu, face parte din selecţia spectacolelor din străinătate din FNT, deoarece este o coproducţie Les Arts et Mouvants, Cie a l'endroit des mondes allant vers (Paris), Ex-Ponto Festival (Slovenia), UNITER şi Institutul Cultural Român, prin programul Cantemir, informează Mediafax
.

Festivalul va mai include lansări de carte şi dezbateri, ca la ediţiile din anii trecuţi.

Potrivit vicepreşedintelui UNITER, Aura Corbeanu, citat de Mediafax, bugetul estimat al ediţiei de anul acesta este de 750.000 de euro. Din această sumă, Ministerul Culturii va pune la dispoziţie 1,5 milioane de lei, a arătat ea. Biletele pentru spectacolele din FNT vor fi puse în vânzare în septembrie.
Comenteaza