CULTURĂ. Un profesor clujean îşi lansează romanul în Italia

CULTURĂ. Un profesor clujean îşi lansează romanul în Italia
Un profesor de la universitatea clujeană “Babeş-Bolyai” îşi lansează miercuri cel mai recent roman, “Fluturele cu aripi frânte” (La farfalla dalle ali bruciate”, la Accademia di Romania din Roma.
Romanul este scris de Ştefan Damian, poet, scriitor şi eseist român, care este şi profesor de literatură italiană la Catedra de Limbi şi Literaturi Romanice a UBB şi secretar general al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor Literari.

Volumul care va fi lansat miercuri este un roman despre postcomunism şi este prefaţat de poetul italian Bruno Rombi. Acţiunea romanului se desfăşoară într-un oraş de provincie din România anilor 1980 şi povesteşte viaţa unui funcţionar prins între căutarea libertăţii furate de conducătorul ţării şi ispita înecării temerilor sale în băutură. "Acţiunea se petrece într-un oraş imaginar, Nol", explică autorul, pentru ZIUA de CLUJ. Aceasta este prima lansare a romanului, urmează o alta în România, a cărei dată nu a fost încă stabilită, "dar probabil va fi în vară, la Cluj", a precizat scriitorul.

La evenimentul de lansare de la Accademia di Romania participă şi Guido Melis, membru în Camera Deputaţilor din Italia şi responsabil pentru raporturile dintre Italia şi România în cadrul Asociaţiei de Prietenie Italia – România. Totodată participă şi Neria de Giovanni, idrectorul editurii Nemapress şi preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor Literari.
Comenteaza