CULTURĂ. "Visul unei nopţi de vară", în premieră sâmbătă la Cluj

CULTURĂ.
Premiera piesei „Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare, în regia lui Sorin Militaru, va fi prezentată duminică de la ora 19 pe scena Teatrului Naţional. Spectacolul va beneficia de o avanpremieră, care va fi jucată sâmbătă de la aceeaşi oră.
"Visul unei nopţi de vară aparţine primei perioade a comediei shakespeariene, cea liric-feerică, sentimentală, şi este inspirată din marele poem epic neterminat al lui Spencer, Regina Zînelor. Acţiunea se petrece într-o singură noapte, cea mai lungă noapte din an, când imaginarul invadează realitatea. Printr-un contrapunct contrastant, Shakespeare opune nobililor de la curte oameni din popor, care vor susţine o reprezentaţie în pădure. Sentimentele personajelor, transplantate în această ambianţă de vis, sunt supuse celor mai neaşteptate reacţii, ele alternând între iubire pătimaşă şi cruzime, uluitoare fiind uşurinţa cu care se trece de la o extremă la alta”, menţionează reprezentanţii Teatrului Naţional „Lucian Blaga” (TNLB) într-un text postat pe site-ul instituţiei.

Din distribuţie fac parte, între alţii, Miriam Cuibus, Petre Băcioiu, Ionuţ Caras, Ramona Dumitrean, Angelica Nicoară sau Silvius Iorga. Piesa este regizată de către Sorin Militaru, după o traducere a lui Ştefan Octavian Iosif. Scenograf este Cristian Rusu, iar muzica originală este semnată de Vlaicu Golcea. Asistent de regie este Diana Dragoş.

Spectacolul va fi jucat, de la ora 19, sâmbătă, 6 martie în avanpremieră, duminică, 7 martie, în premieră şi în 20 martie.
Comenteaza