CULTURĂ. Ziua Mondială a cărţii pentru copii sărbătorită la „Octavian Goga”

CULTURĂ. Ziua Mondială a cărţii pentru copii sărbătorită la „Octavian Goga”
Două cărţi pentru copii, „Fetiţa care s-a-mpiedicat de şarpe”, de Teodora Gogea şi „Pisoi mai mari, pisici mai mici şi un castel cu 5 pitici”, de Vasile Igna, vor fi lansate mâine, de la ora 12, la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” (foto). Evenimentul are loc cu prilejul Zilei Mondiale a Cărţii pentru Copii.
Lansarea de carte va avea loc la Secţia pentru Copii de la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”, de pe Calea Dorobanţilor.

"Cartea lui Vasile Igna se adresează copiilor, de când merg la grădiniţă până la 10 ani şi reprezintă o incursiune în lumea vegetală şi a animalelor domestice. Scopul ei este de a familiariza copiii cu lumea domestică, de la plante din grădini, livezi sau din prejma pădurilor, la pisici sau căţei. Cartea Teodorei Gogea prezintă o istorie a artei universale prin intermediul unei poveşti şi se adresează copiiilor mai mari, cu vârste între 10-16 ani", a menţionat Mircea Petean, directorul editurii Limes, la care sunt publicate cele două cărţi.

Volumele fac parte din colecţia "Gavroche", condusă de soţia editorului, Ana Petean.

Ilustraţiile pentru ambele cărţi sunt realizate de către Teodora Gogea, protagonistă a unei expoziţii de grafică al cărei vernisaj va avea loc tot mâine, cu ocazia dublei lansări de carte. Vor vorbi editorul Mircea Petean, Teodora Gogea şi Vasile Igna. 
Comenteaza