Foto Cum a fost la festivalul care a dus muzica simfonică în locuri neconvenţionale din Cluj

Mii de clujeni au ales weekendul acesta să se lase purtați de acordurile muzicii pe străzile și în parcurile orașului, la Cluj Symphony Experience.

A 3-a ediție a festivalului a început într-o atmosferă cu totul aparte, în cadrul Interbello. Piața Muzeului s-a transformat pentru o oră într-o scenă cu iz interbelic, în care mai mulți muzicieni au oferit celor câteva sute de spectatori și trecători o mostră din ceea ce însemna muzica acum 100 de ani, dar și din atmosfera plină de șarm a epocii, interpretând hituri actuale cu instrumentele epocii interbelice.

Publicul a avut apoi ocazia de a cânta piesele preferate împreună cu cei peste 30 de muzicieni, în cadrul Karaoke Symphony, cel mai mare karaoke simfonic de la noi. Parcul Central a prins mai multă viață când glasurile câtorva sute de oameni au cântat împreună “Dust in the Wind”, “Stand by Me”, “Hotel California”, “Banii vorbesc”, “Basul și cu toba mare” sau “Ne vedem la Cluj”.

Sâmbătă străzile orașului au fost un adevărat portativ, pentru că muzica a răsunat pe străzi, în piețe, parcuri sportive, dar și în tramvai, în cadrul Symphony City. Clujenii au primit cu plăcere întâlnirea cu muzica și interpreții săi, la fel ca în anii precedenți.

Cu siguranță punctul culminant al evenimentului a fost Lake Symphony, un concert extraordinar, care a adunat peste peste 1000 de melomani. Într-o atmosferă feerică, publicul a urmărit cu încântare recitalul muzicienilor aflați pe lacul Chios din Parcul Central, aplaudând la final performanța lor, și ideea inedită.

Festivalul s-a încheiat cu o zi dedicată bebelușilor și mămicilor, invitați la Baby Yoga Symphony - 101 bebeluși, în Parcul Central. Un eveniment special care a îmbinat yoga și muzica clasică într-o armonie perfectă. A fost ziua cu cea mai multă bucurie și inocență, sute de bebeluși și părinți fiind cuceriți de acordurile muzicii lui Mozart. Părinții au decoperit cu ocazia evenimentului noi secrete ale interacțiunii sănătoase cu bebelușii, dar s-au și bucurat împreună cu ei de o zi frumoasă și însorită.

A treia ediție a fost una de succes, așa că festivalul va reveni la anul cu noi experiențe muzicale. "Am avut un weekend în care ne-am lăsat din nou creativitatea și "nebunia" să călătorească! Un weekend plin, cu 9 experiențe deosebite și am văzut și simțit cat de mult se bucură oamenii să mergi în mijlocul lor și sa îi provoci să ia parte la "nebunia" ta! Pentru că adevărata satisfacție artistică este să simti că oamenii au curajul și bucuria să se îmbarce alături de tine într-o călătorie spre tărâmuri artistice nebănuite! Minunate experiențe, abia asteptăm să ne vedem la anul!" a declarat Flavius Buzilă, project manager Cluj Symphony Experience.

Comenteaza