Cum arată Cinematograful Dacia din Mănăștur modernizat. Se apropie inaugurarea FOTO

Cum arată Cinematograful Dacia din Mănăștur modernizat. Se apropie inaugurarea FOTO
Cinematograful Dacia din cartierul Mănăștur va fi redeschis în cursul lunii aprilie, a declarat, în cadrul unei intervenții live pe reţeaua de socializare Facebook, primarul Clujului, Emil Boc. Luni au fost date publicității primele imagini cu obiectivul modernizat.

"Acum, toate sălile cinematografului au fost modernizate. După obținerea avizului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (luna aprilie), cinematograful va fi dat în folosință și va deveni un adevărat centru de cartier pentru activități culturale, educative și de petrecere a timpului liber. De asemenea, acum se amenajează spațiul de parcare limitrof cinematografului și se amenajează spațiul verde aferent inclusiv prin plantarea de tei cu balot", a scris edilul Clujului, pe rețeaua de socializare.

Cinematograful Dacia a fost dat în folosinţă în anul 1981 și are o suprafaţă construită de 960 de metri pătraţi pe trei niveluri - subsol, parter şi etaj. Clădirea a fost lăsată în paragină aproape 10 ani, devenind între timp locul de refugiu al oamenilor străzii, dar şi al purecilor şi şobolanilor.

De altfel, clădirea a supraviețuit și câtorva incendii (mărturie stau fotografiile realizate înainte de demararea lucrărilor de modernizare, n. red.). În 2013 a ajuns în patrimoniul Primăriei Cluj-Napoca, iar lucrările de reabilitare au început în toamna lui 2014. Investiția se ridică la 3 milioane de lei.

Cât costă să închiriezi cinematograful

Fiecare spațiu are un tarif diferit: 200 lei/oră - sala mare, 150 lei/oră - sala mică și 100 lei/oră - hol, foier și subsol. Prețurile sunt ceva mai mici dacă se organizează evenimente culturale sau educative în parteneriat cu municipalitatea - 100 lei/oră, sala mare, respectiv 75 lei/oră, restul spațiilor disponibile.

Organizatorii de evenimente vor putea închiria și partea de logistică: 25 lei/oră - podium (sau 100 lei/zi), 10 lei/oră - sistem de lumini (40 lei/zi), 50 lei/oră - echipamente de sonorizare (100 lei/zi) sau echipament video-proiecție 10 lei/oră (40 lei/zi).

Cinematograful Dacia va găzdui în 2016 și o parte din proiecțiile din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). De altfel, sala principală are o capacitate de 200 de locuri și proiector de ultimă generație, 4K.

Comenteaza