Cum arată viaţa locuitorilor a trei oraşe din Franţa, Spania şi România, într-o expoziţie la Fabrica de Pensule

Cum arată viaţa locuitorilor a trei oraşe din Franţa, Spania şi România, într-o expoziţie la Fabrica de Pensule
Corespondenţa dintre locuitorii ai trei oraşe - Rennes, Cluj-Napoca şi Tarragona, într-o expoziţie la Fabrica de Pensule.

Expoziţia prezintă viața de zi cu zi, relațiile sociale, migrație, identitate și diferitele experiențe ale existenței ca cetățean european în cele trei oraşe, şi este compusă din fotografii, montaje video şi instalaţii, realizate în cadrul unei serii de rezidențe colective de un grup de artiști, sociologi și antropologi. "S-au angajat în explorarea mediului urban și mai ales a celui social, interacționând cu locuitorii și culegând de la aceștia povestiri de viaţă, elemente de imaginar şi opinii legate de societatea europeană contemporană. Fiecare relatare s-a materializat sub forma unei „corespondenţe", care se adresează unui destinatar - aleşi politici, vecini, străini şi alţii", explică reprezentanţii Fabricii de Pensule, unde are loc expoziţia.

Echipa care prezintă expoziţia este compusă dintr-un fotograf din Bucureşti, o artistă video din Tarragona, un artist plastic din Pornic, un arhitect din Targaona, trei sociologi din Montpellier, Paris şi Cluj, un sociolingvist din Rennes şi un antropolog din Tarragona.

Expoziția face parte din proiectul Correspondances Citoyennes, realizat de organizațiile L'âge de la tortue, Asociaţia Centrelor Sociale Rennes şi Topik din Franța, AltArt și PATRIR din Romania şi Fundaţia Casal L'Amic din Spania şi face parte dintr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Europa pentru Cetățeni.

Expoziţia va fi vernisată în 23 iunie la ora 18.30 la Fabrica de Pensule.

Vezi detalii despre proiect pe site-ul oficial

Comenteaza