Cvartetul "Arcadia", premiat la un prestigios festival din Londra VIDEO

Cvartetul
Cvartetul clujean "Arcadia" a câştigat Premiul I şi Premiul Beethoven, în finala competiţiei Wigmore Hall London. Evenimentul a avut loc duminică, în capitala britanică.

Cvartetul "Arcadia", compus din tinerii muzicieni Ana Török -vioară, Răsvan Dumitru -vioară, Traian Boală -violă şi Zsolt Török -violoncel, a impresionat juriul concursului cu interpretarea Cvartetului de coarde de Mendelssohn în la minor op.13 nr. 2.

Ca parte a premiului, clujenii vor susţine un concert la Wigmore Hall din Londra şi un turneu în Marea Britanie începând din toamna anului 2013.

Concursul Internaţional de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet a reunit anul acesta muzicieni din Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Danemarca, Elveţia, Polonia şi Marea Britanie. Repertoriul pentru finala competiţiei a cuprins lucrări de Brahms, Debussy, Dvorak, Mendelssohn, Ravel, Schumann, Schubert, Smetana.

Cvartetul de coarde „Arcadia" a luat fiinţă în 2006. Tinerii interpreţi Ana Török, Răsvan Dumitru, Traian Boală şi Török Zsolt -membri şi ai Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat „Transilvania" din Cluj- şi-au încheiat recent studiile la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena.

Încă de la început, ansamblul a beneficiat de îndrumarea violonistului Nicuşor Silaghi, membru al Cvartetului „Transilvan". De curând, ansamblul a câştigat o bursă de perfecţionare cu Cvartetul londonez „Belcea", oferită de Institutul Cultural Român, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu" din Bucureşti.

Succesul clujenilor de la Londra a fost semnalat printr-un articol în publicaţia de specialitate "Gramaphone".

Comenteaza