Dansul contemporan, pentru prima dată reunit într-un festival la Cluj FOTO

Dansul contemporan, pentru prima dată reunit într-un festival la Cluj FOTO
Clujenii amatori de cultură vor avea ocazia să vadă la lucru artişti mari români şi brazilieni din dansul contemporan mondial.

Începutul lunii iunie aduce în premieră în viaţa culturală clujeană o nouă manifestare artistică de calibru: Festivalul Internaţional de Dans Contemporan STEPS. Un festival cu producţii de talie mondială dintr-un segment cultural extrem de important, dar aproape absent din peisajul cultural local.

"Clujul în calitatea lui de (viitor) pol cultural european are nevoie pe scenele lui de puţină energie, de un mix între viziune şi nebunie. Spectacolele pe care le oferim clujenilor în cadrul acestui festival duc Clujul, cu paşi mărunţi dar siguri, spre o înţelegere şi o apreciere mai bună a conceptului de contemporan, un concept mai antrenant decât cel clasic şi mai pe gustul unui public cosmopolit şi cu viziune.

Ne propunem să dezvoltăm un eveniment care se adresează clujenilor iubitori de muzică şi dans, să devenim în timp un reper important demn de o Capitală Culturală Europeană", spune Sorin Dan, directorul Festivalului STEPS.

Cele două spectacole eveniment prezentate în premieră pe scena Operei Române, în 6 şi 11 iunie, sunt dedicate atât iubitorilor de dans, cât şi celor neiniţiaţi încă în acest tip de reprezentaţie.

Corpul de balet al Operei Române deschide în 6 iunie Festivalul STEPS cu spectacolul de dans contemporan „Amor, amores", prezentat în premieră mondială, în regia şi coregrafia maestrului Gigi Căciuleanu.

În 11 iunie, în încheierea festivalului, Compania Cisne Negro, din Brazilia, una dintre cele mai emblematice companii de dans contemporan din lume, va încânta publicul clujean cu un mozaic muzical şi artistic, într-un spectacol-regal al dansului.

Repetiţiile sunt în toi la Teatrul Naţional Cluj-Napoca pentru spectacolul din 6 iunie.

Cisne Negro s-a făcut remarcată în cei 36 de ani de activitate la nivel mondial, prin originalitate, tradiție și inventivitate. Spectacolele sunt atent concepute şi mereu îmbunătăţite pentru a fi pe placul unui public exigent în materie de inovaţie artistică.

Iniţial, compania s-a format prin colaborarea directorului artistic Hulda Bittencourt cu celebrul grup de balet Cisne Negro Balet Studio, din Sao Paulo. De-a lungul timpului au fost cooptaţi în echipă colaboratori, coregrafi şi dansatori de pe tot mapamondul, uniţi prin dedicare, pasiune şi profesionalism.

Apreciat atât de critici, cât şi de publicul comercial, Cisne Negro este prezentă la Cluj-Napoca după un succes răsunător pe marile scene din Brazilia, Anglia, China, Statele Unite, Canada, Spania, Uruguay, Paraguay, Argentina, Germania, Mozambic, Africa de Sud, Chile și Thailanda.

Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional de Dans Contemporan STEPS s-au pus în vânzare începând cu 16 mai şi se pot achiziţiona de la Agenţia Teatrală, din reţeaua Eventim şi online, pe www.eventim.ro.

 

Comenteaza