Day 15, în iunie: petrecere pe plaja Grigorescu

Day 15, în iunie: petrecere pe plaja Grigorescu
Cluj Never Sleeps şi Day 15 îşi unesc forţele în luna iunie. Organizează pentru clujeni o petrecere pe malul Someşului, pe plaja Grigorescu.

În deschiderea evenimentului vor cânta Szep Andras Trio, trei tineri entuziaști care se vor juca printre notele muzicale într-un concert energic. După ce ritmul de jazz a fost deja stabilit, Elena Mîndru Finnection vine cu un moment special. 

Programul evenimentului mai include proiecții filme, sport estival şi activități educative pentru copii.

"Proiectul Day 15 a avut încă de la început ca miză reactivarea zonelor "gri" din Cluj, iar în luna iunie ne propunem reactivarea Plajei Grigorescu. Transformarea plajei vine din amenajarea și salubrizarea a 2.875 de metri pătrați de plajă și 1.725 metri pătrați de spațiu verde. Viitoarea Plajă urbană va fi dotată cu activități specific estivale", anunţă organizatorii. 

Day 15 este unul dintre proiectele strategice din cadrul programului Capitalei Europene a Tineretului, care a obţinut finanţare din fonduri norvegiene. Pentru acest proiect, finanţarea nerambursabilă este de 34.000 de euro, iar cofinanţarea din partea Primăriei Cluj-Napoca este de 16.000 de euro.

Durata proiectului este de 12 luni, scopul fiind de a derula 12 evenimente de implicare a comunităţii în acţiuni simple care transmit mesaje generale şi care contribuie la sentimentul de apartenenţă faţă de Cluj-Napoca.

În luna mai, un tramvai aparținând Companiei de Transport Public Cluj-Napoca a fost personalizat în graffiti cu simbolurile capitalei europene de tineret și cele ale festivalului CooltUrban, iar în aprilie Day 15 a însemnat o petrecere în scop caritabil pe acoperişul Complexului Leul, din Piaţa Mihai Viteazul. La „Rooftop party for a cause" au participat 2.000 de persoane şi s-au strâns donaţii în valoare de aproape 4.000 de euro. Banii vor fi folosiţi pentru renovarea spaţiilor de recreere de la Secţia Oncopediatrie a Spitalul Pediatrie II din Cluj-Napoca.

Petrecerea de pe malul Someşului din Grigorescu va avea loc în data de 20 iunie 2015. 

Comenteaza