Defendor: Viaţa ca o bandă desenată VEZI TRAILER

Defendor: Viaţa ca o bandă desenată VEZI TRAILER
Un fel de Superman cu probleme emoţionale este eroul filmului „Defendor”, care a deschis în această seară a treia ediţie a Festivalului de Film „Comedy Cluj”.

Arthur e un tip de vreo 30 şi ceva de ani, cu o slujbă oarecare, cu nişte probleme de adaptare socială şi care locuieşte într-un atelier dezafectat, printre fierătanii şi ţevi. Noaptea însă, Arthur se costumează într-un super-erou şi porneşte să-l vâneze pe Captain Industry, personajul interlop odios care i-a ucis mama. Evident, pentru că foloseşte un arsenal din cele mai ciudate - viespi, biluţe de sticlă - eroul nostru pare cam ridicol. Uneori însă, Arthur se echipează şi cu o bâtă ghintuită, destul de periculoasă.

Aşa se întâmplă ca Defendor să-l bată măr pe un poliţai antidrog, sub acoperire, dar care face parte dintr-un grup de traficanţi de arme, droguri şi prostituate. Aşa o cunoaşte eroul şi pe Angel, sau Kat după numele ei real, o adolescentă drogomană care se prostituează.
Defendor își începe marele război împotriva lui Radovan, marele traficant, iar bătăliile sale au ceva ridicol, comic, înduioșător și trăznit în acealși timp. El se va sacrifica, în cele din urmă, pentru a-i salva pe cei dragi de pericolul drogurilor.

Regizorul Peter Stebbings a folosit în filmul său cam toate clișeele peliculelor cu eroi, de la muzica războinică la costumul lui Defendor, namilele din rețeaua lui Radovan sau împușcăturile, geamurile sparte, bătăile. Totul este însă dus spre o zonă oarecum parodică, deși până la final apare și emoția, și onestitatea eroului, și vocea străzii care-l omagiază după moarte. Chiar moartea lui Defendor distruge clișeul filmelor americane cu eroi invincibili, care supraviețuiesc pe ruinele lumii. Astfel că acest film capătă o încărcătură specială, mai ales datorită excelentului joc al lui Woody Harelson, în rolul titular. Alături de el joacă Kat Dennings (Angel) și Sandra Oh (psiholoaga), cunoscutp publicului român din „Anatomia lui Grey".

„Defendor" e un film la care se râde mult, dar se și empatizează cu eroul, așa cum a dovedit publicul de la deschiderea Comedy Cluj. Îl mai puteți vedea marți, de la ora 22, la cinema Victoria.

 

Comenteaza