Despre sănătate într-un veac al bolilor / Conferință susținută la Cluj de Cornel Constantin Ciomâzgă

Despre sănătate într-un veac al bolilor / Conferință susținută la Cluj de Cornel Constantin Ciomâzgă

Parohia Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Mina din Cluj-Napoca și Asociația Locul lui Mina organizează prelegerea "Despre sănătate într-un veac al bolilor", susținută de jurnalistul și scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă.

Evenimentul va avea loc, cu binecuvântarea IPS Mitropolit Andrei, duminică, 10 decembrie 2023, de la ora 19:00, în Amfiteatrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pe str. Episcop Nicolae Ivan.

Despre sănătate într-un veac al bolilor / Conferință susținută la Cluj de Cornel Constantin Ciomâzgă

Vorbind "despre sănătate într-un veac al bolilor", Cornel Constantin Ciomâzgă propune auditoriului identificarea acelor locuri ascunse ale sănătății unde se nasc și evolează bolile cele mari și grele, dar și cum pot fi acestea oprite și eradicate. 

Cu această ocazie, jurnalistul și scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă își va prezenta și cea mai recentă carte, "Apocalipsa Why Not".

Potrivit unei scurte biografii publicate de Librăria Spohia, Cornel Constantin Ciomâzgă s-a născut la 28 martie 1956. A debutat sub pseudonimul Cornel Cupşa, publicând între anii 1980-1990 tablete satirice, eseuri şi versuri în presa vremii din România.

În 1990 a fost redactor la Revista „Zig-Zag”, săptămânalul cu cel mai mare impact şi tiraj postrevoluţionar din România.

A fost redactor la Săptămânalul „Tinerama”

În 1991 a fost redactor-şef al primului post de radio particular din România: „Fun-Radio“.

Între anii 1992 şi 1996 a fost Director General la „Radio Tinerama”.

Între 1993 şi 2003 a fost Preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni – Filiala România.

A fost Profesor la Facultatea de Jurnalistică, fiind autorul cursurilor „Arta interviului şi Talk-show-ul“ şi „Reportajul de la relatare la literatură”.

A fost Director Media la Forumul Internaţional „Adunarea regiunilor Europei de la Iaşi 1998“.

În 2000 a realizat filmul documentar „Semne”, vorbind pentru prima dat despre moaştele preotului Ilie Lăcătuşu.

În 2001 a realizat primul Curs de Psihologie Creştin Ortodoxă.

Între anii 1990 şi 2002 a fost publicist, scriind editoriale, interviuri, comentarii, eseuri şi reportaje pentru publicațiile: „România Liberă”, „Zig-Zag”, „Tinerama”, „Ziua”, „Libertatea”, „Lumea Liberă” — New York, „Curentul” şi altele.

În 1990 a creat primul format de emisiune talk-show din România. A realizat astfel peste 200 de emisiuni talk-show radiofonic cu cele mai importante personalităţi ale vremii.

În anul 2004 a publicat prima sa carte, "Lucrarea", care a devenit un best seller. În 2014 a publicat "Se ]ntorc morții acasă".

Activitatea sa profesională a fost răsplătită cu numeroase premii: Premiul Marconi pentru activitate publicistică, Premiul Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni, Premiul Fundaţiei Secolul XXI. Premiul Asociaţiei 21 Decembrie, Premiul Comitetului Naţional UNICEF, Premiul de Excelență la, Festivalul Internațional de Carte – Cluj 2016, și altele.

"Apocalipsa Why Not"

După aproape un deceniu de retragere, Cornel Constantin Ciomâzgă revine cu o nouă carte. Timp de 20 de ani, scriitorul Ciomâzgă s-a remarcat pe piața cărții cu primele sale două volume, stindard al unui nou gen literar numit Romanul Catehetic Realist. Acum, Ciomâzgă revine cu un nou roman tulburător, care, potrivit criticilor, va sparge toate convențiile.

«"Apocalipsa Why Not" este o carte a celor mai mari dezvăluiri din ultimii 2000 de ani privind fundamentele religiei. O scriitură densă, complexă, rară, ca un brocart literar, cum avea să scrie criticul Alex Ștefănescu, despre prima carte Lucrarea a scriitorului Ciomâzgă. O slovă fermecătoare,  limpede și clară pentru oricine. Dovezi imbatabile pentru fiecare dezvăluire. O carte cu adevărat memorabilă! "Apocalipsa Why Not", noua carte marca Ciomâzgă, va fi cu siguranță cartea momentului», este descrierea pe care Librăria Sophia o face celui mai recent volum semnat de scriitor.

Autorul afirmă despre "Apocalipsa Why Not" că “este una pe care lumea a așteptat-o până ieri. Astăzi există! Marile adevăruri conținute de această carte o alătură suratelor ei mai vechi. Cartea aceasta ar putea redefini condiția binelui, ea fiind despre renaștere, despre reînnoire, despre viață”.

loading...
Comenteaza