Din savanele Kenyei, în pădurile de mangrove din Borneo. Expoziţie foto dedicată iubitorilor de animale exotice

Din savanele Kenyei, în pădurile de mangrove din Borneo. Expoziţie foto dedicată iubitorilor de animale exotice
Iubitorii de animale exotice vor putea vizita, începând de miercuri, expoziţia fotografică "Life: Animals, Places, People", organizată la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV) de Andrei Mihalca şi Gianluca D’Amico.

Expoziţia prezintă fotografiile realizate de cei doi în calitate de cercetători ai Departamentului de Parazitologie al USAMV de-a lungul a peste opt ani de globetrottering în cercetarea paraziţilor.

Astfel, Mihalca şi D'Amico vor scoate la lumină o mică selecţie din experienţa lor vizuală prin uscatele savane şi deşerturi din Kenia, zonele umede neotropicale din Argentina, pădurile tropicale din Africa Centrală şi de Vest şi pădurile de mangrove din Borneo.

Vernisajul evenimentului va avea loc miercuri, de la ora 18:00, în clădirea Institutului de Ştiinţele Vieţii din campusul USAMV.

Andrei Mihalca este Diplomat al Colegiului European de Medicină Zoologică, iar cercetările lui includ ecologia paraziţilor, sănătatea faunei sălbatice, vectorii bolilor şi parazitologia tropicală. A publicat peste 50 de lucrări ştiinţifice în reviste internaţionale şi este coordonatorul Proiectului «European Network for Neglected Vectors and Vector-Borne Infections-EurNegVec», una dintre cele mai mari reţele europene pentru studierea bolilor vectoriale. Ca fotograf, a publicat în revista National Geographic şi a participat la câteva expoziţii.

Gianluca D'Amico este doctorand al Facultăţii de Medicină Veterinară, cercetările lui fiind îndreptate spre bolile vectoriale canine. A publicat deja peste 10 lucrări ştiinţifice internaţionale şi este coordonatorul Şcolii de vară în domeniul parazitologiei în Delta Dunării.

Comenteaza