Directorul de Comunicare Untold, mesaj dur pentru Arafat: „Dacă nu vom avea activitate încă 1 an, de unde își vor plăti oamenii ratele la bancă?”

Directorul de Comunicare Untold, mesaj dur pentru Arafat: „Dacă nu vom avea activitate încă 1 an, de unde își vor plăti oamenii ratele la bancă?”
| Foto: Facebook.com/chereji.eddy

Edy Chereji, directorul de Comunicare al festivalului Untold, face un apel către autoritățile competente pentru repornirea activității în sectorul cultural și industria de evenimente.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Edy Chereji susține că această industrie înseamnă sute de mii de oameni, iar majoritatatea dintre ei n-au mai avut deloc activitate de un an de zile. „Personal, mă îngrijorează declarația dlui Arafat, de aseară de la Digi24, din emisiunea lui Claudiu Pândaru, deoarece mă întreb dacă dumnealui chiar înțelege cum funcționează sectorul cultural și industria de evenimente, cum este afectat întregul lanț valoric al industriei și care sunt efectele economice ale încă unui an de pauză, dacă nici măcar nu se încearcă găsirea unor soluții pentru restartarea acestei industrii.

Prin reluarea evenimentelor nu se dorește îmbogățirea organizatorilor, ci se doreste reluarea unei activități economice care implică zeci de mii de oameni, de la organizatori la artiști, la tehnicieni, la transportatori, la spații de evenimente etc, majoritatea oameni care NU AU AVUT ACTIVITATE DE 1 AN! Acei zeci de mii de lucrători din industrie înseamnă sute de mii de suflete care trăiesc din această industrie, fiindcă aici nu vorbim doar de impact direct asupra unui individ, ci vorbim de impact indirect la nivel de familie.

Dacă nu vom avea activitate încă 1 an, de unde își vor plăti aceste familii ratele la banca, de unde vor avea bani să își asigure cele necesare? Ok, înțelegem prioritizarea sănătății, siguranța trebuie să primeze, nimic mai normal! Am fost tot timpul un partener al autorităților, am respectat și am îndrumat oamenii să respecte toate măsurile în toată această periodă. Am fost și suntem de bună credință! Dar în același timp nici nu mi se pare normal ca dumnealui să nu arate nici un interes în exercițiul de a gândi un plan de măsuri care să ne permită repornirea în vara acestui an! Măcar să încercăm acest exercițiu!

Suntem în aceeași situațoe de 11 luni! Nu avem voie să ne desfășurăm activitatea, dar și mai trist chiar nu există nici o evoluție în găsirea unor soluții pentru restartarea sectorului cultural?!? în plus, ca și cum nu ar fi suficientă situația așa cum e ea, mai suntem și muștruluiți să nu care cumva să mai cerem ajutor Statului. Deci Statul ne interzice să avem activitate de imediat 1 an (repet, inteleg contextul), Statul să nu ne arate nici un fel de interes pentru gasirea solutților de reluare a activității (efectiv nu înțeleg de ce, când în alte țări s-a avansat pe zona asta), iar cei din industria de evenimente, artiști, tehnicieni etc, să nici nu fie despăgubiți în nici un fel.

Asta înțeleg eu din cele zise de dl secretar de stat. În acest context, o singură intrebare pentru dl Arafat: dacă se arată inca 1 an greu și nu aveți nici o soluție să ne ajutați să muncim, nici nu vreți să ne știți ca asistați social, noi, zecile de mii de oameni din industrie, din ce am putea să trăim?

Poate că e momentul potrivit ca Statul să se focuseze și mai mult în rezolvarea solicitării făcute de sectorul cultural, de a introduce și operatorii culturali in Schema de Stat Horeca, o schemă compensatorie și eficientă, dacă tot are Dl Arafat o predicțiee pentru acest an.

PS: Lăsând la o parte declarația la ceas de seară, eu rămân la fel de încrezător cu privire la ceea ce ne poate aduce această vară. Timpul este încă de partea noastră, iar cu un plan de măsuri gândit din timp, ne-am putea bucura de evenimente sigure chiar și în condițiile actuale! Important să existe interes din partea tuturor”, a scris Chereji pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza