Directorul operei din Cluj cântă la Festivalul Enescu sub bagheta directorului muzical de la Covent Garden

Directorul operei din Cluj cântă la Festivalul Enescu sub bagheta directorului muzical de la Covent Garden
Directorul Operei Naţionale din Cluj, Marius Vlad Budoiu evoluează ca tenor într-o lucrare inclusă în programul concertului susţinut la Festivalul George Enescu de Orchestra şi Corul Dell'Academia Nazionale din Santa Cecilia, sub bagheta unuia din cei mai importanţi dirijori din lune, Antonio Pappano, directorul muzical de la Covent Garden.

Marius Vlad Budoiu, unul din cei mai apreciaţi tenori din România şi director al Operei Naţionale Române din Cluj va evolua ca solist în lucrarea lui G. Enescu - Poemul simfonic "Vox Maris" op. 31, inclusă în programul concertului programat miercuri, 11 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului.

Orchestra şi Corul Dell'Academia Nazionale din Santa Cecilia va fi dirijat de celebrul Antonio Pappano, unul din cei mai apreciaţi dirijori din lume, director muzical la Royall Opera House Covent Garden din Londra.

Pe lângă lucrarea amintită repertoriul concertului mai include şi lucrări de  M. Ravel - "Une barque sur l'océan" (partea a 3-a din suita "Miroirs") op. 43a şi A. Dvořák - Simfonia nr. 9 în mi minor op. 95 "Din lumea nouă".

De precizat că Marius Vlad Budoiu a fost  invitat în mai multe concerte importante din cadrul ediţiei din acest an a prestigiosului festival de la Bucureşti. Astfel el a putut fi urmărit în rolul titular din opera "Otello", de G.Enescu, în două reprezentaţii, susţinute alături de Corul şi Orchestra Operei Naţionale Bucureşti. De asemenea, pe 15 septembrie, de la ora 19.30, în Sala Mare a Palatului Budoiu va interpreta rolul lui Froh, din spectacolul "Aurul Rinului", de R. Wagner.

Spectacolul este prezentat de Rundfunk - Sinfonieorchester Berlin, dirijor Marek Janovski. Reprezentaţia este subtitrat în limba română.

 

 

Comenteaza