Documentarul „Mărturii fotografice de la Revoluție. Cluj-Napoca, Decembrie 1989″ se lansează astăzi, la Cinema Mărăşti

Documentarul „Mărturii fotografice de la Revoluție. Cluj-Napoca, Decembrie 1989″ se lansează astăzi, la Cinema Mărăşti
| Foto: Captura video YouTube - Trailer: „Mărturii fotografice de la Revoluție. Cluj-Napoca, Decembrie 1989”

Filmul documentar „Mărturii fotografice de la Revoluție. Cluj-Napoca, Decembrie 1989″ realizat de Rareș Beuran se lansează vineri, 16 decembrie 2022, cu începere de la ora 19:00, la Cinema Mărăști. Cu această ocazie va avea loc un dialog despre fotografie, psihologie şi memoria vizuală a unei comunităţi. 

Filmul face parte dintr-un demers de cercetare și de reconstrucție vizuală a istoriei locale prin intermediul imaginilor imortalizate de fotografii prezenți la evenimentele din decembrie 1989 din Cluj-Napoca, în cadrul căruia autorul acestuia a editat și o carte de interviuri cu fotografii, precum și un album de fotografie.

Rareș Beuran este lector universitar la Departamentul de Jurnalism și Media Digitală din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a UBB, unde predă cursuri și seminarii practice de fotojurnalism și de jurnalism de televiziune.

La producția documentarului, realizatorul a colaborat cu autorii fotografiilor, cu profesioniști media și cu studenți ai Departamentului de Jurnalism și Media digitală din cadrul FSPAC – care a oferit și suportul tehnic necesar.

După vizionarea filmului documentar, în contextul importanței narațiunilor vizuale în era digitală, respectiv a promulgării în urma cu o luna a Legii privind introducerea disciplinei opționale „Istoria Revoluției din 1989 şi a schimbării de regim din România” în curriculumul pentru învățământul liceal, va urma un Dialog despre fotografie, psihologie și memoria vizuală a unei comunități cu participarea prof. univ. dr. Daniel David, Rectorul UBB, a profesorului Răzvan Rotta și lect.univ.dr. Rareș Beuran, realizatorul filmului documentar.

Documentarul „Mărturii fotografice de la Revoluție. Cluj-Napoca, Decembrie 1989″ se lansează astăzi, la Cinema Mărăşti

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza