Doliu în muzica populară românească. Un cunoscut maestru s-a stins din viață

Doliu în muzica populară românească. Un cunoscut maestru s-a stins din viață

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ansamblului Artistic Profesionist "Ciprian Porumbescu", pe care Viorel Leancă îl conducea.

"Există o armonie în toamnă și o strălucire în cerul ei. Zorii dimineții au transformat această armonie în tăcere. Este tăcerea lăsată în sufletele noastre de vestea încetării din viață a celui ce a fost VIOREL LEANCĂ, Maestru Dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”, au scris pe Facebook, reprezentanţii orchestrei.

Dirijorul Viorel Leancă, s-a stins din viaţă, duminică, la vârsta de 70 de ani. Muzicianul, împreună cu ansamblul pe care îl conducea, a colaborat, de-a lungul carierei, cu numeroşi artişti de muzică populară, printre care Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Mioara Velicu, Daniela Condurache sau Laura Lavric.

Ansamblul transmite că este alături de familia greu încercată, căreia îi transmite condoleanțe.

"Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieţii, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi şi dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean şi nu numai. Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroşilor artişti, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă.

Astăzi părăseşte această lume, lăsând tristeţe şi regrete în sufletele celor care l-au cunoscut, dar şi muzica pe care a iubit-o mai mult decât oricare alt lucru şi care va rămâne întru veşnicia timpului aici, pe pământ. 

A căzut cortina pe drumul vieții maestrului Viorel Leancă, dar s-a aprins pe Cer o stea. Rămas bun, Maestre!", se arată în mesajul transmis de Ansamblul "Ciprian Porumbescu".

Comenteaza