Doliu în teatrul românesc. Un celebru regizor s-a stins din viață

Doliu în teatrul românesc. Un celebru regizor s-a stins din viață

Lumea teatrului din România este în doliu după ce un important regizor s-a stins din viață.

Regizorul Dinu Cernescu a murit la vârsta de 88 de ani, a anunţat Teatrul Bulandra. „A plecat în eternitate marele regizor Dinu Cernescu. Dumnezeu să-l ierte şi să-l aşeze în lumină alături de cei aleşi”, este mesajul Teatrului Bulandra.

Dinu Cernescu s-a născut la 18 octombrie 1935 în Bucureşti, în 1957 studiile în regia de teatru la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Capitală. În calitate de asistent de regie, a colaborat cu Ion Sahighian, Marietta Sadova, Vlad Mugur, Sică Alexandrescu şi Moni Ghelerter.

Experiența sa în lumea teatrală cuprinde activitatea la Teatrul Nottara, rolul de regizor artistic la Televiziunea Română și mandatul de director artistic al Teatrului Naţional din Bucureşti în perioada 1994‑1995.

Cernescu a fost invitat sa monteze pe marile scene ale lumii, în teatre din Budapesta, Bruxelles, Copenhaga, Tel Aviv, Haga, Praga. A fost premiat de UNITER în 1993 pentru cel mai bun spectacol TV: "Ce zi frumoasa!" de Michel de Ghelderode, în aceșași an a primit distincţia A.P.T.R. pentru cel mai bun spectacol TV: "Ce zi frumoasa!" de Michel de Ghelderode, dar şi Premiul UNITER pentru intreaga activitate în 2005.

Doliu în teatrul românesc. Un celebru regizor s-a stins din viață

Comenteaza