Două filme evidenţiate la TIFF, în cursa pentru Premiul Lux

Două filme evidenţiate la TIFF, în cursa pentru Premiul Lux

Proiectate la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), “Bibliotheque Pascal” şi “Medalia de onoare” sunt incluse în selecţia oficială de zece pelicule care candidează în acest an pentru Premiul Lux, acordat de Parlamentul European în cadrul Festivalului de Film European de la Bruxelles.

 

în competiţie au intrat producţii din Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, România şi Regatul Unit. “Medalia de onoare” a primit în acest an premiul pentru cea mai bună regie la TIFF, dar şi premiul pentru “cea mai bună interpretare”.

 

“Bibliotheque Pascal” este o coproducţie Ungaria – Germania – Regatul Unit – România, filmată parţial în România. Câştigătorul din acest an al competiţiei de la Bruxelles va primi o subvenţie pentru subtitrarea peliculei în toate cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, inclusiv o adaptare a versiunii originale pentru persoanele cu deficienţe de vedere sau de auz şi pentru producerea unei copii de 35 mm pentru fiecare stat membru UE sau susţinerea lansării unui DVD.

 


Comenteaza