Douăsprezece expuneri pe tema rolului familiei în viaţa Bisericii, la Cluj

Douăsprezece expuneri pe tema rolului familiei în viaţa Bisericii, la Cluj
Colocviul internaţional „Familia în viaţa Bisericii" va fi organizat la Cluj între 8-11 noiembrie de Facultatea de Teologie greco-catolică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB).

">

"Organizatorii îşi propun ca această manifestare să fie un prilej de reflecţie la nivel academic asupra vocaţiei familiei şi locului ei în Biserică şi lume, dar totodată unul de formare continuă pentru persoanele implicate în pastoraţia familiei şi familii ca atare", au precizat reprezentanţii facultăţii clujene.

Colocviul va include douăsprezece conferinţe, structurate pe trei secţiuni: una de introducere în tematică, o alta care priveşte tema educaţiei, în timp ce cea de-a treia vizează tema pastoraţiei.

Conferinţele se vor desfăşura joi, 8 noiembrie, între orele 15.30 - 19, respectiv în 9 şi 10 noiembrie între orele 16-19, în sala Ferdinand a Facultăţii de Istorie şi Filozofie.

Tematica generală include sensul şi semnificaţia iubirii, căsătoriei şi familiei, provocările actuale în sfera educaţiei şi în cea a transmiterii învăţăturii Bisericii în mediul familial, respectiv dificultăţile în domeniul pastoraţiei familiei, dar şi îndemnul adresat comunităţii ecleziale de a susţine familia în condiţiile socio-economice dificile din prezent.

Vor conferenţia personalităţi din domeniul teologic, dar şi al ştiinţelor educaţiei, economiei politice, asistenţei sociale, unii dintre ei cadre didactice la prestigioase universităţi din Italia sau din România.

 

Comenteaza