Douăsprezece monumente istorice din Cluj, restaurate cu bani de la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional

Douăsprezece monumente istorice din Cluj, restaurate cu bani de la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional
Un număr de 12 monumente istorice din Cluj vor fi restaurate anul acesta din finanţări provenite de la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, prin Programul Naţional de Restaurare, care se derulează prin Institutul Naţional al Patrimoniului de la Bucureşti.

Anul acesta judeţul Cluj va avea finanţarea disponibilă pentru a începe restaurarea la un număr de 12 monumente istorice şi anume: Biserica de Lemn Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril, Biserica Romano-Catolică din Turda, Biserica Reformată din Mănăstireni, Biserica Reformată din Văleni, Biserica Reformată „Turda veche", Biserica Reformată de pe Bd. 21 decembrie 1989, Biserica Mănăştur Calvaria, Reşedinţa Episcopului Unitarian de pe Bd. 21 decembrie 1989,  Biserica Evanghelică de pe strada Ghe. Doja, Castrul legiunii a V-a Macedonica de la Potaissa din Turdaş; Biserica de Lemn „Sf. Îngeri" Aşchileul Mic din Comuna Aşchileu; Biserica Unitariană din Comuna Moldoveneşti.

Dintre acestea, cinci obiective monumente istorice sunt de categorie A, mai exact de importanţă naţională, iar celelalte şapte de categorie B, cu o importanţă locală.

Comenteaza