Editură clujeană, premiată la Salonul Internaţional de Carte de la Chişinău

Editură clujeană, premiată la Salonul Internaţional de Carte de la Chişinău
Editura clujeană Eikon a fost premiată la cea de-a XX-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Chişinău, desfăşurată între 31 august şi 3 septembrie, pentru cea mai bună colecţie - “Theologia Socialis”.

Colecţia "Theologia Socialis" cuprinde cărţi scrise de teologi sau specialişti preocupaţi de interacţiunea teologiei cu domeniul social, din ţară şi străinătate, pe subiecte punctuale, între care comunismul, relaţia dintre Ortodoxie şi modernitate. Seria de studii de "teologie socială" este coordonată de teologul ortodox clujean Radu Preda. Acesta a fost premiat, de altfel, la categoria "Eseu", pentru volumul "Revenirea lui Dumnezeu", apărut la Eikon în 2011, conform unui comunicat transmis de editura clujeană.

De precizat că la Chişinău editura clujeană a donat Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova peste 100 de cărţi. "Prin această donaţie dorim să facem o punte de cărţi între Cluj şi Chişinău. Să fie un început, un impuls pentru ca mai multe edituri din România să facă acest lucru", a declarat pentru publicaţia Arena directorul editurii Eikon, Vasile George Dâncu. Salonul Internaţional de Carte de la Chişinău, la care editura clujeană a participat la invitaţia Institutului Cultural Român (ICR) de la Chişinău, a fost organizat de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, în colaborare cu mai multe instituţii culturale şi s-a bucurat de participarea a peste 300 de edituri din 17 ţări. Cu ocazia participării la acest eveniment, editura clujeană a lansat la sediul bibliotecii amintite o carte cu titlul "Convorbiri despre N. Steinhardt" de Călin Emilian Cira, care a fost prezent la Chişinău, cu sprijinul ICR Chişinău. Volumul a fost prezentat de Petre Guran, director al ICR Chişinău, părintele Petru Buburuz şi Vasile George Dâncu, directorul editurii Eikon.

 

 

Comenteaza