Eminescu, celebrat la Cluj de Zilele Culturii Naţionale

Eminescu, celebrat la Cluj de Zilele Culturii Naţionale
Ziua Culturii Naţionale va fi marcată de Biblioteca Judeţeană Octavian Goga printr-o serie de expoziţii şi manifestări dedicate împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Până în 18 ianuarie, vizitatorii bibliotecii sunt aşteptaţi la parterul sediului central pentru a admira expoziţia de documente din fondul colecţiilor speciale ale instituţiei de cultură, organizată sub genericul „15 ianuarie - Ziua Culturii Naţionale".

În acelaşi loc, până în 23 ianuarie este găzduită expoziţia de fotografie „165 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu", realizată de Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca.

Principalul eveniment va avea loc joi, 15 ianuarie, ziua naşterii lui Mihai Eminescu.

De la ora 13:30, aniversarea poetului va fi celebrată în Sala Mare a bibliotecii, cu o evocare a profesoarei Corina Dindelegan, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă, o prezentare a colecţiilor speciale, susţinută de Diana Baciu, şefa secţiei de împrumut pentru adulţi, şi un moment artistic realizat de elevii Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică Octavian Stroia, numit "Amor pierdut, viaţă pierdută".

 

 

 

Comenteaza