"Eroinele" ajung la Muzeul Etnografic din Cluj. Expoziția, o celebrare a curajului unor femei extraordinare

"Eroinele" ajung la Muzeul Etnografic din Cluj. Expoziția, o celebrare a curajului unor femei extraordinare

Expoziția prezintă portrete ilustrate ale unor figuri marcante ale Cehiei și României, însoțite de scurte povești ale vieților lor impresionante.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.

Expoziția Eroinele este o celebrare a curajului, dedicării și perseverenței tuturor femeilor care au sfidat cu îndrăzneală normele sociale ale vremurilor lor. După ce a fost prezentată la București, expoziția ajunge la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, de pe 11 februarie 2021, începând cu ora 16:00.

Expoziția Eroinele reunește două inițiative similare, expoziția Czech Heroines și ilustrațiile din volumele Nesupusele, cu scopul de a transmite publicului poveștile unor femei remarcabile, dar și de a aduce un omagiu tuturor celor care au luptat pentru lumea pe care o cunoaștem astăzi - o lume în care libertatea și egalitatea sunt drepturi fundamentale.

Aceasta va putea fi vizitată pe 11 februarie 2021 între orele 16:00-19:00 și va fi deschisă, de miercuri până duminică, până pe 14 martie, în intervalul orar 10:00-18:00 (ultima intrare la 17:00), la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului, nr. 21, Cluj-Napoca). 

Evenimentul este organizat de Centrul Ceh București și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, împreună cu DeBasm - Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România și Facultatea de Design și Arte Ladislav Sutnar.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza