Ești pasionat de film, ai o idee de scenariu sau lucrezi la un proiect? Înscrie-te într-unul dintre programele TIFF!

Ești pasionat de film, ai o idee de scenariu sau lucrezi la un proiect? Înscrie-te într-unul dintre programele TIFF!

Din 2002 încoace, de la prima ediție, susținem și încurajăm constant noile voci din filmul românesc. Aventura continuă și la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, între 23 iulie și 1 august. 

Dacă lucrezi la o idee de scenariu sau ai un proiect în derulare, ai șansa să-l faci cunoscut, să găsești parteneri sau finanțatori. În fiecare an, la TIFF vin peste 1000 de invitați români și străini, au loc workshop-uri și întâlniri cu nume importante din industria filmului, care ți-ar putea schimba cariera. Alege ce ți se potrivește și înscrie-te în programele TIFF 2021.

Full Moon Script Contest (ediția I)
Înscrieri până pe 20 iunie 2021. Dacă ai un scenariu de film horror, fantasy, thriller sau comedie neagră, nu-l ține la sertar: înscrie-l la prima ediție Full Moon Script Contest. Concursul este dedicat creatorilor de scenarii de lungmetraj și episod pilot de serial/ miniserie. Poți câștiga un premiu în valoare de 1.500 de euro și șansa de a-l promova la TIFF 2021 în fața profesioniștilor din industrie.

Bursa Alex. Leo Șerban
Înscrieri până pe 15 iunie 2021
 Dacă lucrezi la primul sau al doilea tău lungmetraj sau ești critic de film / jurnalist cu un proiect cultural în derulare și ai până în 35 de ani, înscrie-te la Bursa Alex. Leo Șerban și poți primi un sprijin în valoare de 2.500 de euro.

First Cut Lab Cluj
Înscrieri până pe 17 iunie 2021
 Ai un lungmetraj în post-producție? Înscrie-te la prima ediție First Cut Lab Cluj și ai parte de consultanță din partea experților  internaționali. Programul își propune să cultive potențialul artistic al proiectelor selectate și, totodată, să maximizeze potențialul lor comercial și festivalier. Deschis cineaștilor din România și Republica Moldova.

Competiția Locală TIFF
Încrieri până pe 30 iunie 2021. Dacă locuiești, studiezi sau lucrezi în județul Cluj și ai realizat un scurtmetraj în ultimul an, acum poți să-l înscrii la TIFF. Cele mai bune filme vor intra în cursa pentru marele premiu în valoare de 1.500 de euro.


Let's Go Digital!
Înscrieri până pe 1 iulie
Adolescenții pasionați de film, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, se pot bucura de o experiență unică de introducere în lumea filmului. Timp de 10 zile, sub îndrumarea profesioniștilor din domeniu, vor parcurge toate etapele de producție ale unui film, într-un workshop care le va deschide porțile către lumea cinematografiei.

Proiecte ale prietenilor TIFF
New Draft, o rezidență de dezvoltare de scenarii online, dedicată exclusiv proiectelor din România. Timp de trei luni, între iulie și octombrie 2021, va oferi training asistat pentru dezvoltarea a 12 scenarii de lungmetraj. Înscrieri până pe 15 iunie, pe controln.ro. 

Comenteaza