Evenimentele emblematice ale orașului nu pot fi anulate sau mutate din piața centrală. Primele cheltuieli pentru Zilele Clujului

Evenimentele emblematice ale orașului nu pot fi anulate sau mutate din piața centrală. Primele cheltuieli pentru Zilele Clujului
Primăria se pregătește de Zilele Clujului, o ediție specială în 2016: se împlinesc 700 de ani de la acordarea titlului de “oraş”.

"Având în vedere că anul acesta Municipiul Cluj-Napoca este oraş finalist în cadrul competiţiei Capitală Europeană a Culturii 2021 şi totodată sărbătoreşte 700 de ani de la acordarea titlului de oraş (n.red. în data de 19 august 1316, regele Carol Robert de Anjou a răspuns solicitării comitelului clujean Stark şi a acordat aşezării statutul de oraş (civitas), clujenii obţinând dreptul de a-şi alege singuri judele (vilicum) cu putere de a judeca pricinile între ei, în afară de omucidere care se judeca împreună de către judele orăşenesc şi cel regesc), dorim ca tema celei de a șasea ediţii a Zilelor Clujului să fie dedicată acestor două evenimente. Zilele Clujului vor avea loc în luna mai, în spaţiile publice din oraş, în parcuri şi pieţe, în cartiere şi în zona centrală", transmit reprezentanţii municipalităţii.

42.500 de lei (fără TVA) vor fi cheltuiți pentru achiziționarea a 80.000 de broșuri pentru promovarea evenimentului și pentru servicii de scenotehnică în Piața Muzeului - scenă cu acoperiș, podium, monitoare de scenă, mixer digital, backline. Termenul limită de depunere a ofertelor este joi, 28 aprilie 2016.

Cea de-a șasea ediţie a Zilelor Clujului, cu tema "Orașul trăiește", va avea loc în perioada 19-22 mai 2016. Persoanele interesate să devină voluntar pentru acest eveniment trebuie să completeze, până în 30 aprilie 2016, un formular, care se găseşte pe site-ul www.zileleclujului.ro sau la Centrul de Informare pentru Cetăţeni al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, de pe strada Moţilor nr. 7.

Amintim că Primăria Cluj-Napoca va aloca, în 2016, suma de 950.000 de lei de la bugetul local pentru organizarea evenimentelor Zilele Clujului, Seri de Vară Clujene, Zilele Recoltei, Ziua Naţională a României, Târgul de Crăciun şi Revelion 2017.

Evenimentele importante pentru Cluj, găzduite în continuare în Piața Unirii

În vara anului trecut, o bucată de un metru pătrat din tencuiala de pe bolta Bisericii Romano-Catolice „Sfântul Mihail" din Piața Unirii s-a desprins și a căzut din cauza vibrațiilor provocate de sunetul puternic din timpul unui concert. La câteva zile după nefericitul eveniment, pe internet circula o petiție intitulată <<STOP Distrugetii Simbolului Clujului>>, manifest semnat de sute de persoane. La acea vreme, edilul Emil Boc declara că evenimentele emblematice ale orașului nu pot fi anulate sau mutate din piața centrală. Și a spus-o iar, luni seara.

"Aici va trebui să găsim înțelegere unii de la alții. Nu pot muta Zilele Clujului în Făget, cum nu pot muta TIFF-ul pe Valea Gârbăului. Sau alte activități care țin de Zilele Culturale Maghiare. Sunt evenimente specifice oricărui alt oraș și care trebuie să aibă loc în centrul urbei. Pot să vă promit însă că voi elimina cazurile unde sunt excese. Și am mai făcut acest lucru de câteva ori", i-a răspuns primarul Clujului unui cetățean în cadrul intervenției live de pe rețeaua de socializare.

 

Comenteaza