Experimentul audio-vizual "Sigur Rós: Valtari", proiectat la Casa TIFF VIDEO

Experimentul audio-vizual
Experimentul audio-vizual "Sigur Rós: Valtari", un program de 17 scurt-metraje realizat de regizori profesionişti, dar și de fani ai renumitei trupe islandeze, va fi prezentat vineri, 7 decembrie, de la ora 21, la Casa TIFF.

"Valtari", în engleză "Roller", este cel de-al şaselea material al trupei islandeze de post-rock Sigur Ros, lansat pe 23 mai 2012. Pentru fiecare piesă de pe noul album, regizori profesionişti, dar și fani ai renumitei trupe au realizat videoclipuri aparte.

Clipul pentru piesa 'Fjogur Piano' de pe albumul "Valtari", ce îi are ca protagonişti pe actorul Shia LaBoef şi dansatoarea Denna Thomsen, este unul controversat deoarece în unele cadre, protagoniştii apar complet goi. Videclipul a fost regizat de Alma Har'el, care a mai regizat clipuri pentru Beirut, dar si cateva spoturi pentru campania electorala a lui Barack Obama.

"Clipul este despre dependenta de droguri, sex sau orice alta adicitie si cum ajungi sa fii prins intr-un cerc vicios" spune Har'el.

Experimentul audio-vizual va fi proiectat în câteva zeci de orașe de pe toate cele șapte continente, chiar și în Antarctica.

La Cluj, proiectul va fi prezentat în exclusivitate la Casa TIFF, vineri, 7 decembrie, de la ora 21. Biletul de intrare costă 20 de lei. Proiecția de la Cluj îi urmează vizitei din iunie a lui Kjartan Sveinsson, membru al trupei, care a făcut parte din juriul Competiției TIFF din acest an.

Puteţi viziona scurt-metrajele AICI.

 

Etichete
Comenteaza