Expoziția de pictură şi fotografie „La masă”, vernisată la Aeroportul Cluj

Expoziția de pictură şi fotografie „La masă”, vernisată la Aeroportul Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu şi Galeria de Artă Kunsthaus7b, în parteneriat cu Rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Uniunea Europeană au vernisat, în corpul de legătură dintre cele două terminale de pasageri, o expoziție de pictură şi fotografie intitulată „La masă”.

Lucrările sunt realizate de artiști din Austria, Franța, Germania, Ungaria, Italia, România, fiecare aducând o parte a culturii lor şi un punct de vedere diferit asupra tematicii gastronomice a expoziției. Prin expoziţia „La masă”, aeroportul aduce din nou arta mai aproape de pasageri, continuând programul „Artă la Aeroport”, demarat din 2015.

Aeroportul Cluj sprijină proiectele cultural-artistice de la nivel local, naţional sau internaţional, urmărind astfel să fie un promotor al iniţiativelor şi proiectelor artistice prezentate în spaţii neconvenţionale.

Pentru consolidarea unui dialog cultural internațional adecvat, Aeroportul Cluj oferă o reţea extinsă de rute, formată din cele 45 de destinații regulate spre 21 țări din Europa și Orientul Mijlociu, disponibile pentru pasageri în anul 2019.

Indiferent de țara sau destinațiile alese, arta gastronomiei ca limbaj comun internațional și formă de cunoaștere reprezintă un exponent al echilibrului, al armoniei și al esteticului. Expoziția „La masă” va fi disponibilă publicului călător și tuturor celor interesați în perioada 9 iulie – 31 decembrie.

Comenteaza