Expoziţie de fotografie la Muzeul de Artă. La vernisaj vine şi ambasadorul Poloniei

Expoziţie de fotografie la Muzeul de Artă. La vernisaj vine şi ambasadorul Poloniei
Admiraţi noua expoziţie de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, care se deschide mâine seară.

Este vorba de expoziţia de fotografie „Între pictorialism şi avangardă", cu lucrări realizate de Fortunata Obrąpalska, una dintre cele mai importante figuri în fotografia poloneză în prima jumătate a secolului al XX-lea.

Expoziţia este deschisă până în 8 august iar la vernisaj vine şi ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygieł, vicemareşalul Voievodatului Malosposka Witold Latusek, dar şi alţi membri ai Administraţiei Regionale a Voievodatului Małopolska, precum şi directorul adjunct al Institutului Polonez din Bucureşti, Natalia Mosor. Expoziţia se încadrează în succesiunea de acţiuni de cooperare dintre Consiliul Judeţean Cluj şi Voievodatul Malopolska începând din anul 2005, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Expoziţia, realizată ca un eveniment deosebit care marchează preluarea de către Polonia a Preşedinţiei Uniunii Europene, este organizată de către Administraţia Regională a Voievodatului Małopolska şi Muzeul de Istoria Fotografiei „Walery Rzewuski" din Cracovia, împreună cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Institutul Polonez din Bucureşti şi Ambasada Poloniei la Bucureşti.

 

Comenteaza