Expoziţie-premieră în ţară, la Cluj: medicina, arta şi designul, îmbinate de un artist australian

Expoziţie-premieră în ţară, la Cluj: medicina, arta şi designul, îmbinate de un artist australian
Universitatea de Artă şi Design (UAD) va găzdui de miercuri expoziţia "Your Memory Becomes Me", semnată de australianul Donal Fitzpatrick.

 

Aflat la prima expoziţie în România, artistul a creat lucrările în urma unor serii de cercetări care înglobează medicina, arta şi designul, realizate împreună cu câţiva profesionişti români din domeniul patologiei.

"Prin intermediul lucrărilor expuse sub titlul "Your Memory Becomes Me", Donal Fitzpatrick şi-a pus la încercare propriul mod de a înţelege relaţia dintre percepţie şi gândire. Omul contemporan este copleşit de imagini într-o astfel de măsură încât receptarea informaţiei vizuale a devenit un mod de a supravieţui în secolul al XXI-lea.

Realitatea înconjurătoare trece prin noi fără a fi imaginată. Din această imensitate corpul reţine anumite elemente pe care le transformă în evenimente oferite, când şi când, minţii spre interogare şi analiză", au precizat reprezentanţii UAD.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 26 noiembrie, de la ora 19:00, la Galeria Casa Matei, locul unde clujenii vor putea admira lucrările până în 8 decembrie. 

Artist şi profesor deopotrivă, cu o experienţă de peste 30 de ani atât la catedră, cât şi în creaţia plastică, Donal Fitzpatrick este directorul Colegiului de Artă Queensland (Queensland College of Art) din cadrul Griffith University.

Comenteaza