Expunere excepţională a relicvelor Sf. Anton de Padova

Expunere excepţională a relicvelor Sf. Anton de Padova

în perioada 15-20 februarie a.c., credincioşii au putut asista la o expunere extraordinară a rămăşiţelor pământeşti ale Sfântului Anton, în Capela Relicvelor din bazilica pontificală închinată sfântului, din oraşul Padova. Expunerea a coincis cu sărbătoarea liturgică a mutării Sf. Anton (numită şi Sărbătoarea Limbii), care se celebrează în fiecare an, în bazilică, în duminica imediat următoare după 15 februarie.

 

Sărbătoarea aminteşte prima mutare a trupului sfântului, din 8 aprilie 1263, făcută de Sfântul Bonaventura (care, cu acea ocazie, a găsit limba sfântului neputrezită) şi aceea din 15 februarie 1350, când mormântul sfântului a fost amplasat definitiv în actuala Cappella della Arca. Trupul Sfântului Anton a fost recompus şi expus într-o urnă de sticlă după 29 de ani de la ultima recunoaştere canonică şi medico-ştiinţifică, din ianuarie 1981, la 750 de ani de la moartea sfântului.

 

A urmat atunci o expunere care s-a prelungit până în 1 martie 1981 şi au venit atunci în bazilică aproximativ 650.000 de pelerini.

 

 (catholica.ro)

Comenteaza